woensdag 3 juli 2013

Kaart Abruzzo en L'Aquila – Italië Vakantie Provincies

Kaart Abruzzo, provincies
Abruzzo is een van de 20 bestuurlijke regio’s van Italië. De regio ligt centraal in het land en heeft 1.326.393 inwoners (2011). De hoofdstad is L’Aquila.

Abruzzo grenst in het noorden aan de regio Marche, in het zuidoosten aan Molise en in het noordwesten en westen aan Latium (Lazio). In het oosten ligt de regio aan de Adriatische Zee.

De regio vormde tot 1963 samen met de huidige regio Molise de regio Abruzzen en Molise.

Abruzzen is een bergachtige regio in de centrale Apennijnen. De twee hoogste toppen van dit gebergte, de Corno Grande (2.912 meter) in het Gran Sasso-massief en de Monte Amaro (2.795 meter) in het Majella-massief liggen in Abruzzo.

Op de hellingen van de bergen in de regio liggen bergweiden, waar veeteelt en kaasbereiding plaatsvinden.

In de dalen en in het bekken van het drooggelegde Lago Fucino vindt landbouw plaats. Hier worden onder meer druiven, olijven, vijgen en citroenen verbouwd.

De grotere steden in het gebied liggen in het kustgebied van de regio.

Provincies
De regio Abruzzo is bestuurlijk ingedeeld in vier provincies. Dit zijn L'Aquila, Teramo, Chieti en Pescara. De provincies hebben dezelfde naam als hun hoofdsteden.

Vakantie
Abruzzo is een populaire stemming voor een vakantie vanwege onder meer de prachtige natuur, wintersportgebieden, de stranden en bezienswaardigheden in de steden.

In de regio liggen drie nationale parken en een regionaal natuurpark. Dit zijn het Parco Nazionale d'Abruzzo, het Parco Nazionale del Gran Sasso e Monti della Laga, het Parco Nazionale della Majella en het Parco Regionale Sirente Velino.

In het Abruzzo nationale park leven nog zeldzame bruine beren.

Een aantal andere natuurlijke bezienswaardigheden zijn de Calanchi van Atri en de Punta Penna en de Costa dei trabocchi aan het uiterste zuiden van de Abruzzese kust.

In de regio liggen prachtige bergdorpen, waaronder Pacentro, Civitella del Tronto en Pietracamela.

De regio telt ook tal van meren, waaronder het Meer van Barrea, Meer van Campotosto en het Meer van Bomba.

Steden in de regio die veel toeristen trekken zijn L'Aquila, Teramo, Sulmona, Lanciano, Chieti, Vasto en Atri.

Populaire plaatsen aan de kust zijn Alba Adriatica, Roseto degli Abruzzi, Pineto, Giulianova, Silvi Marina en Montesilvano.

Steden
Naast de hoofdstad L’Aquila zijn een aantal andere steden in de regio Abruzzo: Pescara, Teramo, Chieti, Montesilvano, Avezzano, Vasto, Lanciano, Roseto degli Abruzzi, Sulmona, Francavilla al Mare, Ortona, Giulianova, San Salvo, Spoltore.

Kaart Abruzzo, provincies, steden, rivieren: EU