zaterdag 6 juli 2013

Emilia-Romagna en Bologna – Kaart Italië Provincies Vakantie

Kaart Emilia-Romagna, provincies
Emilia-Romagna is een van e 20 regio’s Italië. De regio ligt in Noord-Italië en heeft 4.354.450 inwoners (2012). De hoofdstad is Bologna.

Emilia-Romagna grenst in het noordwesten aan de regio Piëmont, in het noorden aan de regio’s Lombardije en Veneto, in het zuiden aan Marche en Toscane en in het westen aan Ligurië.

In het zuidoosten grenst de regio aan de republiek San Marino en in het oosten aan de Adriatische Zee. In het noorden ligt de regio aan de rivier de Po en in het zuiden in de Apennijnen.

Het landschap van de regio wordt wel in drie parallel lopende zones verdeeld, een vlakte, een heuvelland en een gebergte met als hoogste punt de Monte Cimone (2.163 m).

Bijna de helft van de regio ligt in de vlakte van de Po. Daarmee is de regio een van de vlakste in Italië. De kust van de regio staat bekend als de Riviera Romagnola.

Een belangrijk middel van bestaan is de landbouw. Er worden onder meer graan, aardappels, maïs, tomaten, fruit, uien, suikerbieten en hennep verbouwd.

Beroemde producten uit de regio zijn de wijn Lambrusco en de Parmezaanse kaas.

Provincies
Emilia-Romagna is bestuurlijk onderverdeeld in negen provincies. Dit zijn Bologna, Ferrara, Forlì-Cesena, Modena, Parma, Piacenza, Ravenna, Reggio Emilia en Rimini. De provincies hebben dezelfde naam als de hoofdsteden ervan.

Vakantie
Emilia-Romagna is een populaire bestemming voor een vakantie vanwege onder meer de mooie natuur, de stranden aan de Adriatische Zee en de vele bezienswaardigheden in de steden.

In de regio liggen een aantal natuurparken. Dit zijn het Parco nazionale delle Foreste Casentinesi - Monte Falterona e Campigna, Parco nazionale dell'Appennino Tosco-Emiliano, Riserva naturale Sasso Fratino en het Parco regionale della Vena del Gesso Romagnola.

Bij de plaats Marzabotto zijn archeologische vondsten gedaan uit de tijd van de Etrusken. Ten zuiden van Marzabotto zijn restanten van een Etruskische necropolis, een stad, een acropolis en ruïnes van tempels gevonden.

De steden Bologna, Ravenna, Ferrara en Parma trekken veel bezoekers vanwege de monumentale bouwwerken en de musea die daar zijn te bezichtigen.

Badplaatsen aan de Riviera Romagnola, zoals Rimini, Cattolica en Riccione, behoren bij toeristen tot de populairste aan de Adriatische kust.

Steden
Naast de hoofdstad Bologna zijn een aantal andere steden in de regio Emilia-Romagna: Modena, Parma, Reggio Emilia, Ravenna, Rimini, Ferrara, Forlì, Piacenza, Cesena, Imola, Carpi, Faenza, Sassuolo.

Cento, Casalecchio di Reno, Riccione, Formigine, Castelfranco Emilia, Lugo, San Lazzaro di Savena, Cervia, San Giovanni in Persiceto, Fidenza, Cesenatico, Correggio, Scandiano, Vignola, Mirandola, Comacchio.

Kaart Emilia-Romagna, steden, provincies, rivieren: EU