vrijdag 28 juni 2013

Umbrië en Perugia Kaart - Italië Vakantie Provincies

Kaart Umbrië, provincies
Umbrië is een van de 20 regio’s van Italië. De regio ligt in het centrale deel van het land en heeft 910.285 inwoners (juni 2012). De hoofdstad is Perugia. De Italiaanse naam is Umbria.

Umbrië grenst in het oosten aan de regio Marche, in het zuiden aan Lazio en in het westen aan Toscane. In het westen ligt de regio in de Apennijnen.

De regio ligt in de vallei van de midden- en bovenloop van de rivier de Tiber met het stuwmeer Lago di Corbara. In de Appenijnen liggen bergketen met valleien en grote vlakten

De regio heeft een wijd en golvend landschap. De heuvels zijn vooral begroeid met wijn- en olijfgaarden, maar op de akkers worden ook tarwe, fruit, suikerbieten, tabak en zonnebloemen verbouwd.

Provincies
De regio Umbrië is bestuurlijk onderverdeeld in twee provincies. Dit zijn Perugia en Terni. De provincies hebben dezelfde naam als de hoofdsteden ervan.

Trasimeense Meer
Het Trasimeense Meer ligt 15 kilometer ten westen van de stad Perugia. Het is na het Gardameer, het Lago Maggiore en het Comomeer het vierde grootste meer van Italië.

In het meer liggen drie eilandjes. Dit zijn Isola Maggiore, Isola Minore en Isola Polvese.

Klimaat en vakantie
Umbrië heeft mediterraan klimaat met droge en warme zomers en milde winters. In de winter kan in de Apennijnen koud zijn.

De regio is een populaire bestemming voor een vakantie vanwege onder meer de prachtige natuur, historische bezienswaardigheden en de steden.

Veel toeristen trekt het gebied rond het Trasimeense Meer op 15 kilometer van de stad Perugia. Een belangrijke trekpleister aan het meer is de plaats Castiglione del Lago.

De stad Assisi is de geboorteplaats van de 13de-eeuwse heiligen Franciscus en Clara van Assisi en een bedevaartsplaats. Het is een schildrachtige stad met heuvelachtige, smalle straatjes en veel winkeltjes.

Perugia is een van de belangrijkste Italiaanse kunststeden. De stad bezit nog resten van een uit de Etruskische tijd daterende stadsomwalling met de poort Arco Etrusco. De poort heeft een Romeinse bovenbouw uit de tijd van Augustus.

In het centrum van de stad ligt de sfeervolle Piazza 4 Novembre met de grote fontein Fontana maggiore uit 1278. Het plein wordt wel tot de mooiste pleinen van Italië gerekend. De stad is verder rijk aan kerken en andere monumentale bouwwerken.

Steden
Naar de hoofdstad Perugia zijn een aantal andere steden in Umbrië: Terni, Foligno, Città di Castello, Spoleto, Gubbio, Assisi, Bastia Umbra, Corciano, Orvieto, Narni.

Kaart Umbrie, provincies, steden, rivieren, eren: EU