zondag 23 juni 2013

Kaart Calabria en Catanzaro – Vakantie Italië

Kaart Calabria, provincies
Calabrië is een van de 20 regio’s van Italië. De regio ligt in Zuid-Italië en heeft inwoners. De hoofdstad is Catanzaro. De Italiaanse naam is Calabria.

Calabria grenst in het noorden aan de regio Basilicata. In het zuidwesten scheidt de Straat van Messina de regio van de regio Sicilië.

In het westen ligt het schiereiland aan de Tyrreense Zee en in het oosten aan de Golf van Tarente en de Ionische Zee.

De regio ligt in het Peloritaanse gebergte, dat zich uitstrekt van het zuidelijk gedeelte van Basilicata, tot en met het noorden van Sicilië.

Dit gebergte wordt ook wel aangeduid als de Calabrische Boog, een gebied dat seismisch en vulkanisch zeer actief is.

Het landschap wordt gevormd door tot de Apennijnen behorende bergketens. In het noorden ligt de Pollino, in het zuiden de Aspromonte en daartussen ligt de La Sila.

Het gebied is voornamelijk gericht op de landbouw, met schapenteelt en de verbouw van tarwe, olijven, druiven; vijgen, kastanjes en de teelt van citrusvruchten. Ook de visserij neemt een belangrijke plaats in.

De stad Cosenza ligt aan de samenvloeiing van de rivieren de Crati en de Busento.

Het binnenland van de provincie Reggio Calabria wordt beheerst door het bergmassief van de Aspromonte. Het dunbevolkte gebied is een nationaal park.

De provincie Catanzaro wordt in het oosten en westen omgeven door zee. In het noorden ligt de hoogvlakte van de Sila en in het zuiden het gebergte van de Serre. In het heuvelachtige binnenland liggen talrijke dorpen.

Provincies
De regio Calabria is bestuurlijk onderverdeeld in vijf provincies. Dit zijn Catanzaro, Cosenza, Crotone, Reggio di Calabria en Vibo Valentia. De provincies hebben dezelfde naam als de provinciehoofdstad.

Vakantie
Calabria is een favoriete bestemming voor een vakantie vanwege onder meer het mooie weer, de prachtige natuur, historische bezienswaardigheden en de steden.

De kuststrook van de provincie Crotone heeft afwisselend zand-, kiezel- en rotsstranden. De belangrijkste badplaatsen zijn de Punta Alice bij Ciro en Le Castella, niet ver van Isola di Capo Rizzuto.

De stad Crotone werd in 710 voor Christus door de Grieken opgericht onder de naam Crotona. Het archeologische museum van de stad herbergt veel kunstschatten uit deze tijd.

In de provincie Cosenza trekken de stranden van Amantea, Paola en Diamante veel bezoekers.

Bij Vibo Valentia ligt Tropea, het belangrijkste toeristenoord van de provincie. Tropea ligt op een kaap die de Golf van Sant' Eufemia scheidt van de Golf van Gioia.

Het centrum van de stad heeft veel nauwe straatjes en kleine pleinen en ligt op een rotsplateau enkele meters boven de zeespiegel.

Beroemde badplaatsen langs de 200 kilometer lange kust van de provincie Reggio Calabria zijn Palmi en Locri.
.
Het historische centrum van de regiohoofdstad Catanzaro is een labyrint van kleine smalle straatjes. Aan de Ionische kust van de provincie liggen de bekende badplaatsen Soverato en Copanello.

Steden
Naast de hoofdstad Catanzario zijn een aantal andere steden in Calabria: Reggio Calabria, Cosenza, Vibo Valentia, Lamezia Terme, Crotone.

Gioia Tauro, Corigliano Calabro, Rossano, Locri, Palmi, Lamezia Terme, Isola di Capo Rizzuto, Gioia Tauro, Tropea.

Kaart Calabria, steden, provincies, rivieren: EU